ManiaCo-vid-Nineteen - Partea întâi...

Care e pulsul?

Păi ăla pe care îl vedeți pe toate canalele...

Care e situația? Păi una tristă.

Rezultatele prezentate sunt aduse în lumină cu un scop. Scopul este unic, la fel ca în multe alte situații și din motive inutile nu îl voi detalia aici și acum.

Adresez o întrebare retorică: Câți au mai murit de altceva de cât de Covid-19? Câți au mai fost depistați în ultima perioadă cu altceva decât cu Covid-19?

Ia să vedem cam câți iau poziția ghiocel și se uită la papuci...

Nu am o problemă cu responsabilizarea unui popor care nu poate fi disciplinat prin altă metodă decât una coercitivă. Acest popor nu știe să asculte. Acest popor de câte ori se ia câte o decizie, are impresia că este întrebat și că decide absolut tot. Nu am o problemă cu lipsa procedurilor, pentru că de ani de zile, se schimbă totul exact atunci când rezultatul stă să apară. Dar am o problemă atunci când dezinformarea alăturată lipsei de suport dirijează negativ sute de oameni.

Cum e când există sute sau poate mii de pacienți care au aflat rezultatele testelor verbal?

Cum e când tot ceea ce soliciți este argumentat cu "teoretic", "cred că", "revenim atunci când vom avea procedura clară"?

Lucrurile transmise mai sus nu sunt din cărticele, ci direct de la numerele de telefon expuse pe site-ul lor ca fiind "numerele fierbinți". Cea mai vizată clasă din populație este a vârstnicilor, care din nefericire nu au nicio teamă și dau dovadă de o "infatuare" continuă, teama neavând nici măcar un loc plătit cu șpagă în această ecuație.

În afară de povestea lor, rămâne evident, în ochii tuturor, povestea zecilor de decese care nu sunt direct cauzate de Covid-19, pentru că liniile de cadru sunt trasate de mult și cu precizie: Astfel, dacă într-un accident, cu risc maxim, creierul tău e făcut praf și pulbere ca urmare a unui traumatism și ai nefericita șansă ca la două zile înainte de deces, cauzat de faptul că ești oricum o legumă, să contactezi Covid-19, care este cauza decesului?

De asemenea, dacă tu suferi de o boală, cum ar fi diabetul zaharat și aici mă refer la unul cu nefropatie diabetică, iar în timpul unei proceduri de dializă peritoneală, un aspect tehnic cedează și survine decesul, cum va fi clasat acesta dacă post-mortem vei fi depistat cu Covid-19?

Știu că mulți revoltați vor lua atitudine, așa cum au făcut și în cazul Diez (#), doar că dragilor, atitudinea voastră este egală cu mulțimea vidă, pentru că filtrul este pus de alte entități, pe care nu le interesează decât o statistică, iar pe cei vizați, pe care ar trebui să îi intereseze, nu îi mai motivează nimic. Este natural ca un ziarist sau un site de știri să promoveze la maximum asta, pentru că în perioada actuală, asta se vinde. Iar ei, pentru asta sunt plătiți, exact ca și un lăutar: Cânți ce îți spun eu căci altfel tăiem bugetul sau în cel mai rău caz, zbori...

Ceea ce este josnic și total nenatural este gândirea de oițe, mai ales a unora care odinioară erau minți sclipitoare și care au ajuns să înghită orice. Mai mult, majoritatea, după fiecare consult la medic, intră fuguța pe Google să vadă dacă acel medic a avut dreptate.

Ultima categorie, pe care nu intenționat am lăsat-o la sfârșit, este a celor care au multiple priceperi și sunt pe rând contabili, juriști, ingineri, arhitecți, experți în armament (nu, nu... nu de acel tip), dar ei, dragii de ei, în afară de un cerc restrâns care aclamă, sunt cei mai potriviți pentru sintagma: "Sunt bun dar nu sunt căutat...

Începe să îmi fie tot mai scârbă de tot ce e în jur...

Este doar un preambul și doar 10% din ceea ce va urma...

Este doar primul episod...

Revin...

Vă pup cu Ț!