ManiaCo-vid-nineteen - Partea a treia...

De bună seamă că ați remarcat cu toții că de o perioadă de timp, în România, nu se mai decedează, nu se mai sucombează, nu se mai trece în neființă de altceva decât de Coviduț.

Ați remarcat?

Ei bine, dacă da, mai mult ca sigur că ați remarcat că sunt câțiva, aș putea să îi denumesc generic "mulțime", ca să fim în grai chiar și cu cei cărora le-a plăcut matematica și nu a încetat nici astăzi să le placă, câțiva care au solicitat tuturor, să nu mai transmită știri la kilogram pentru că nu e în regulă.

Unii dintre cei care au făcut asta, au efectuat și niște demersuri în acest sens, motiv pentru care un organ de control european destul de important, mai ales în această perioadă, a decis să solicite justificări clare în acest sens. Desigur că vor exista contraargumente foarte nefondate de tip "Lăsați, că și apa murdară stinge focul...". Poate... cu altă ocazie.

De data asta însă nu se va produce vreo minune, pentru că minunile au apus atunci când vremurile confirmărilor și ale verificărilor au început. Organismul European pentru Reducerea Crimei Organizate vrea să știe clar cum au fost confirmate aceste decese, dar mai ales vrea să știe când anume s-a întâmplat asta. Având în vedere că protocolul care guverna procedura efectuării autopsiei, a fost suspendat pentru cadavrele despre care se bănuia că au decedat din cauza Covid-19, este foarte dificil ca toate situațiile prezentate să rămână credibile.

Este foarte simplu de înțeles algoritmul, pe care de altfel l-am mai detaliat:

Dacă un pacient cu multiple comorbidități, moare din cauza unor metastaze multiple inima sa oprindu-se brusc, acest deces nu poate fie clasat ca fiind un IMA (Infarct Miocardic Acut). Este lesne de înțeles de ce, însă nu de către toată lumea.

Un alt exemplu complementar este cel al unei persoane cu grave probleme cardio-respiratorii, care suferă un AVC (Accident Vascular Cerebral), accident vascular care cauzează prin complexitatea lui, un stop cardiac. În acest caz, decesul nu a fost cauzat de o disfuncție a inimii, chiar în condițiile în care acest organ avea un nivel de funcționare precar, ci a fost cauzat de acel AVC.

Cu alte cuvinte, deși mulți dintre cei care distribuiau știrile, prezentau și comorbiditățile aferente, nimeni nu a putut controla cauza reală a decesului, deces care mai mult decât evident, ar fi putut fi cauzat de orice altceva decât de celebrul Covid-19.

Desigur că pe lângă aceștia, erau și mai mulți care prezentau doar cifrele, populația înghițind tacticos orice subiect oarecum digerabil, pentru că trebuie să recunoaștem că în România încă se înghite orice...

În concepția mea, nimic nu este întâmplător, însă atunci când vrei cu orice chip să vezi doar un interes, totul se distribuie aleator, însă împotriva ta.

Mult succes tuturor celor care vor avea de justificat decizii și din păcate, multe regrete celor care au fost victime colaterale în tot acest proces...

Vă pup cu Ț!