ManiaCo-vid-nineteen - Partea a doua...

Dacă presa prezintă situațiile cum dorește, scoțând bani din panică și aspecte deformate (atenție, nu reformate), alături de unii care stau cu mâinile în sân, prezentăm și noi părerea colectivă.

Dacă ultimul cuvânt v-a dus cu gândul la Colectiv, este foarte bine.

Pentru că n-am uitat! Și unii încă n-ați plătit!

Și sunteți tot cu “discreție” sau stai... Cum se cheamă termenul care desemnează minciuna spusă elevat?

Stai că mi-am amintit: Diplomație.

Termenul de mai sus trebuia să însemne altceva, însă nu în România, pentru că aici totul este altfel.

Mă uit cu dezamăgire la cei care știu ce se întâmplă și nu fac nimic, nici măcar nu răspund la inițiativele din jur care încep să se vadă: donații, grupuri mobilizate cu acțiuni precise de sprijin, atitudine realistă și concretă. Pentru cei muți și pentru cei care aleg să tacă: Vă meritați soarta și ar fi păcat să nu o aveți exact cum o meritați... Dacă aveți timp să credeți că totul este sub control, dați-mi și mie din timpul acela extra pe care îl aveți. Și voi, cei de peste 65 de ani, care nu respectați deloc, pentru că este o formă de democrație post ‘89, dar mai ales ceilalți care nu faceți nimic pentru că sunt prea multe variabile la mijloc, sunt prea dese părerile distincte și supremația aprobărilor birocratice stă să vă dea decisiva.

Cum să dureze naivuților două săptămâni până să vezi scris care a fost rezultatul testului?

Cum să se schimbe procedurile de la o zi la alta?

Nu mă refer la ordonanțe și fac precizarea asta, pentru că românii sunt campioni la întrebarea: Adică ce-ai vrut să spui? Nu cred că mai există încă o nație atât de circumspectă, care să adreseze întrebarea de mai sus și la afirmația: Ești prost de-ți curge scuipat din gură...

Cum să te întorci în țară ca în Pampas și să fii revoltat că trebuie să stai în “sărbătorile pascale ale mamei tale” acasă, ca să nu ai pe conștiință jumătate din rude și trei sferturi dintre prietenii care n-au nicio vină că ție îți curge scuipat din gură? Apreciez că se transmit știri și că oamenii sunt atât de informați încât dacă s-ar relua RoBingo, 90% ar câștiga tot parcul Hermes din Slobozia, plus toate premiile pe care le-a ratat Ogică, dar știrile înflorite nu sunt sănătoase nici măcar în vremuri liniștite.

Statisticile cu decese din cauza Covid-19, au și detalii legate de starea pacienților anterioară contactării Covid-19. Nu este relevant faptul că decesul unei persoane care avea multiple metastaze toracice, cu speranța de viață transmisă de maximum 90 de zile sau a unui diabetic zaharat de tip 2 care la cea mai mică răceală sezonieră era în reanimare fără scăpare, a fost cauzat de Covid-19.

Dragilor, acest Covid-19 a agravat totul, la fel cum pentru persoanele de tipul celor exemplificate mai sus, o putea face orice alt virus sau altă complicație în oricare altă perioadă. Este foarte relevant însă să se cunoască situațiile de caz fără istoric negativ:

Cum s-a manifestat?

Care au fost urmările?

Cât de rapid s-a vindecat?

Care a fost tratamentul?

Ce recomandări există după vindecare?

La aceste întrebări așteaptă toți răspunsurile pertinente, doar că cei care ar trebui să le ofere tac precum porcul în porumb, iar cei care ar trebui să le afle primii, nu dau niciun semn că ar fi interesați.

Baftă dragilor!

Vă pup cu Ț!