Fantomette - Operațiunea Trotineta

Vă mai amintiți de ea, nu?

Păi e și greu să nu...

Ce delicii aveai imediat după 1990 în ceea ce privește televiziunea?

Ah da, era să fiu nesimțit...

Mai era și Denver, ultimul dinozaur cu tendințe rock, alături de Cyril Rictus cu năsucul lui moștenit de la dinastia Streisand dar și Sandy Bell, fetița care a mâncat doar de două ori: când a început seria și când a luat sfârșit.

N-am scăpat încă de Fantomette pentru că problema stringentă astăzi este cea a trotinetelor:

Ce ne facem cu ele?

Cum să le temperăm?

Căror normative sunt supuse?

Nu vă ascund că n-am avut nicicând o părere constructivă legată de frământările acestei nații. Începând cu Elodia și terminând cu eternul subiect: "Unde sunt îngropați soții Ceaușescu?", românașii au căutat tot timpul să afle subiecte pentru benzile desenate. Subiectele abordate ca fiind urgente sunt însă carne de tun pentru scriitorii de la Times New Roman, lucru care mă face să cred că există chiar o înțelegere secretă între statul român și pamfletarii menționați anterior.

Acum a venit rândul trotinetelor.

Dar stai!

Nu vorbim de orice trotinetă, ci de cea propulsată electric. Uailei!

Vă dați seama unde s-a ajuns?

Vă dați seama că ei sunt printre noi zi de zi?

Vă dați seama că este un pericol colosal ca și copiii de 2-3 ani să adere la acest curent peste nu foarte mult timp?

Este inadmisibil așa ceva! Trebuie să le reglementăm!

Nu era mai bine să recunoască așa cum în 90% dintre situații ar trebui, că de fapt... și de drept... motivul este altul? Importul de astfel de dispozitive, a ajuns să îi roadă pe unii într-atât de tare încât le-a afectat sistemul osos periferic. Mai bine i-ar fi supt pentru că sunt convins că erau mult mai multe beneficii, unele dintre ele chiar medicale.

Dar lucrurile nu s-au oprit astfel încât a apărut reglementarea...

Și ce să vezi tu surpriza dracului: reglementarea exista cam de la majoratul lui Viorel Lis și se referea la bicicleta și trotinete, însă cu propulsor natural: Picioruș sau după caz... bulănaș.

Desigur că în ziua de astăzi nu mai tentează pe nimeni să împingă sau să pedaleze, căci ar putea exploda vreo varice sau te-ar putea exclude restul (resturile) din grupul în care pierzi vremea (pe vremuri se numeau prieteni). Prin urmare, pierderea de vreme ca să scrii într-un corp de lege că tot de la 14 ani ai voie "trotintat" pe drumurile publice este netăgăduit la fel de eficientă ca și celelalte.

"Noi când stăm, stăm. Dar și când ne-apucăm, nimic nu facem. "