Ochelarii de soare: I-am ales sau mi i-a aruncat cineva pe față?

M-am tot gândit la subiectul ăsta... Ochelarii de soare...

Cumva îmi e la îndemână.

Spun că m-am tot gândit pentru că de foarte multe ori atunci când întâlnesc persoane ce poartă acest accesoriu, încerc să îmi imaginez ce poveste au avut în minte atunci când au decis.

Oare au avut? Oare dacă n-au avut, de ce n-au amânat achiziția? Mulți trec pragul unui magazin și în momentul în care sunt întrebați ce anume caută sau cum pot fi ajutați, fac ochii mari și uau!!! Atunci constată unde au intrat și care este tematica magazinului.

Și ia uite că domnișoara asta chiar vorbește cu mine, pe mine mă vrea și cumva se așteaptă să cumpăr. Și ghici ce? Chiar asta vrea! Numai că ar cam trebui să vrei și tu... Știi cum zic?

Fiecare caută ceva, fiecare caută undeva și fiecare visează la ceva. Și cum toți suntem fiecare, visăm la el, la ceva, la undeva, la oriunde, însă ipostazele sunt diferite. Unii sunt sobri și fermi, alții sunt veșnic puși pe șotii și hăhăieli, unii chiar la priveghi...

Alegerea perechii de ochelari de soare ar trebui să fie în ton cu ceea ce simți, cu ceea ce ai vrea să fii după și nu neapărat cu marca pe care o regăsești pe brațul perechii de ochelari. În România este greu de realizat acest pas pentru că există unele complexe date de sistemul de valori, însă printr-un simplu exercițiu de imaginație care să contureze imaginea ursului călare pe bicicletă de la circ, criteriile de alegere a ochelarilor de soare încep să devină constructive.

Astfel, dacă ești rotunjor sau gras, este potrivit un stil simplu, încadrat de linii drepte, chiar rigide. Știu că puteam să folosesc termenul de supraponderal, însă la fel ca și în procesul de consiliere, sinceritatea este apreciată. Efectul estompat de acel stil al ochelarilor de soare este colosal. Vă invit să nu mă credeți și să probați câteva perechi.

În cam aceeași manieră dar invers, dacă forma căpșorului este precum stilul descris mai sus și abundă cu succes liniile drepte și colțurile avangardiste ale chipului cu care v-ați născut, formele sinuoase și line pot oferi o imagine liniștitoare atât vouă, în ansamblu, dar și prietenilor sau cunoscuților.

Trebuie să vă gândiți că în orice situație v-ați putea afla, cei din jur nu prea au nicio vină și nu v-au făcut niciun rău...

Personal, fac parte din prima categorie, cu obrăjori pufoși și căpșor ca un palantir, atât ca formă cât și ca înveliș, astfel încât folosesc des remarca: “Pentru cei care nu mă cunosc, să știți că stau cu fața...”. În condițiile detaliate anterior, nu mă avantajează deloc ochelari cu o mască largă și cu lentile mari, pentru că efectul de cască de protecție ar fi sensibil amplificat.

Dacă totuși, ați decis să intrați într-un magazin de profil, profitați din plin de sfaturile și părerile celor care vă întâmpină cu drag, pentru că lor le-ar face plăcere să vă întâlniți ulterior pe stradă și alegerea făcută să genereze zâmbete de admirație, nu tentative de a traversa rapid chiar și prin loc nepermis.